Hoe komen wij erbij?
Door: janjanvincent
Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent
01 Februari 2012 | Nederland, Budel
Ik werd voor gek uitgemaakt.
Nou en?!
Enkele jaren geleden opperde ik in het bijzijn van mijn vrienden dat ik ging lopen na mijn 40-jarige actieve loopbaan in het onderwijs. Jan Indencleef en Vincent Elschot wilden graag mee en daarmee begon onze voorbereiding van deze pelgrimstocht.
-- Jan Nagel --
Jan kwam terug van zijn fietsreis met Ria naar Santiago de Compostela en vertelde dat hij dezelfde reis een keer te voet zou gaan maken. Het was in 2004 en mijn eerste reactie was “Dat is leuk, ik ga mee!” De jaren daarna kwam Santiago regelmatig ter sprake en de reacties varieerden van “Wat leuk, waar vertrek je, helemaal te voet, zover, hoe lang doe je daarover, je bent hartstikke gek!”
Gek of niet, het plan werd steeds concreter en de reis werd gepland. De vertrekdatum werd bezegeld met een heerlijk diner, bereid door Vincent en Jan ter gelegenheid van de 60e verjaardag van JanN. En hij had een passend cadeau voor ons: Een Jacobsschelp waarop de vertrekdatum stond: 1 april 2012. Pas in 2012 omdat Jan Nagel niet eerder drie maanden vakantie kon nemen. Hij werkt of beter, werkte in het onderwijs en had in die tijd niet zoveel vrije dagen. Dus Vincent en ik hebben jarenlang onze vakantiedagen gespaard om in 2012 met Jan de grote tocht te kunnen maken.
En samen lopen is gezelliger dan alleen. Je beste vrienden laat je zeker niet alleen dus maken we er met z’n drieën een mooie tocht van!!!
-- Jan Indencleef --
We hebben samen een mooie tijd gehad bij de “Liefhebbers” als volleyballers bij Ledûb Volleybal en samen vaak de Nijmeegse Vierdaagse gelopen, maar samen 2400 km wandelen naar Santiago de Compostela dat zou toch werelds zijn. Toen de kans zich voor deed, had ik ook geen enkele twijfel, natuurlijk ga ik meedoen!
Onze vrouwen hadden nog wel zo hun bedenkingen, maar hadden ook al snel door dat wij niet meer op andere gedachten te brengen waren. Nadat ook de medewerking van de werkgevers, Kuhn Geldrop en Novadic Kentron, was geregeld stond ons niets meer in de weg om samen met Jan Nagel deze geweldige tocht te gaan maken.
Drie maanden weg van alle dagelijkse dingen, een compleet andere dagbesteding, een compleet ander leven. Wandelen, mensen ontmoeten, wandelen, avonturen beleven, wandelen, de natuurlijke rust nemen.
Ik prijs me zelf gelukkig dat ik dit op mijn 53e al mag gaan doen!
-- Vincent Elschot --
12 Februari 2012 - 16:59
Loes Feron:
Help elkaar de kilometers door en geniet van de tocht