Dag 8: Hastière - Olloy sur Viroin - Reisverslag uit Olloy-sur-Viroin, België van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 8: Hastière - Olloy sur Viroin - Reisverslag uit Olloy-sur-Viroin, België van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 8: Hastière - Olloy sur Viroin

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

08 April 2012 | België, Olloy-sur-Viroin

Onze Dominique kondigde aan dat er regen zou komen, maar die had het gelukkig fout. Geen (paas)eieren zoeken, maar wel in de pan. We laten de Maas links liggen en gaan linea recta naar het uiterste puntje van België. Morgen laten we het prachtige Limburg, het glooiende Haspengouw en de bosrijke Ardennen voorgoed achter ons. Dit tot groot verdriet van onze Belgische medepelgrim. Morgen gaan we naar la douce France en binnen nu en 6 weken gaan we de laatste landsgrens slechten. Maar eerst en vooral is het genieten. De belanstelling is overweldigend en over aanspraak hebben we niet te klagen. We zijn ook niet te verlegen om een gesprek in welke taal dan ook aan te gaan. Onze Canadees, heel toepasselijk met Pasen JC genaamd,loopt nog even mee en zal ons spoedig verlaten op zoek naar werk om zijn 5 maanden-op-weg-naar-Santiago te kunnen bekostigen.
Het is even moeilijk om bij ons verhaaltje telkens een paar foto's te plaatsen. We moeten daarvoor wel naar cafeetjes waar ze wel regionale biertjes hebben, maar helaas niet altijd wifi. Jullie reacties lezen we steeds met grote belangstelling.

• 08 April 2012 - 19:46

Rie-Jeanne:

Opa jan, Skype is geinstalleerd onder mijn naam..
    Boet ligt wel al in bed nu, proberen van de week wel ff te contacten! Hij mist jou ook hoor :)

• 08 April 2012 - 20:19

Daniëlle:

Ziet er gezellig uit met een flinke pot bier!
    Hartstikke leuk voor jullie. Geniet er van, veel succes en vooral veel wandelplezier.
    Zorg goed voor elkaar!
    Groetjes xxx

• 08 April 2012 - 20:21

Niels Habraken:

Ik zie dat we met een aantal leerlingen weer langs moeten komen om Jan zijn baartje af te scheren! leverde een tijdje terug op het JCC nog wat geld op voor India!

Ga door met lopen en de leuke berichtjes plaatsen. Ik volg jullie met veel plezier!

• 08 April 2012 - 20:41

Leon:

Ik begrijp wel waarom de revalidatie van Vincent zo voorspoedig verloopt. Het kost jullie zo verschrikkelijk veel tijd omeen café met wifi te vinden waarbij jullie erg sociaal toch de locale kastelijnniet tekort willen doen. Bier werkt voedend, ontspannend en misschienwel een beetje hallucinerend. Kortom vooral zo doorgaan. Top!

• 08 April 2012 - 22:11

Vrony En De Rest:

We drinken er een op jullie op de surpriseparty van Jop. We hebben net voor hem gezongen voor z'n 20ste verjaardag. Proost enne....goeie wandeling morgen.

• 09 April 2012 - 07:21

Charles:

ff een bericht aan Jan. Ik ben werkelijk benieuwd naar je schrijvers qualiteiten, dat je lang en veel kunt praten weet ik ondertussen. Nu nog veel op papier zetten !! De verhalen bevallen mij prima en laat ook mij in gedachten meevoeren. Sukses.

• 09 April 2012 - 07:24

Loes:

Lees jullie verhaaltjes ook steeds met belangstelling (en een tikje jaloezie!)
    Geniet van jullie laatste België-dag,
    Groetjes, Loes

• 09 April 2012 - 07:25

Kas En Fleur:

Haj opa
    Ik Ben blij dat je door belgie bent gelopen
    Ik hoop dat je nog fit bent
    Helen fijnen groetjes van kas

• 09 April 2012 - 07:30

Fleur:

Bonsjoer oopa Jan
    Wanneer Ben je in frankrijk?
    Groetjes fleur

• 09 April 2012 - 07:42

Kees En Thea:

Ook wij volgen jullie iedere dag en het is een genot om jullie veslag iedere dag te lezen!!!! Het is net of we een beetje meewandelen. Zo te lezen en op de foto's te zien gaat het jullie goed en wat leuk dat jullie zoveel leuke contacten opdoen. Kees is wel een beetje jaloers en zou de tocht ook wel willen ondernemen. Veel plezier en wandel ze weer vandaag!!! Tot de volgende keer. Groetjes van Kees en Thea.

• 09 April 2012 - 08:27

Jacqueline:

Wij volgen jullie voetreis van dag tot dag. Wat is het fijn om jullie zo te kunnen volgen. Met alle mee- en tegenvallers moet jullie tocht een geweldige ervaring zijn. Geniet van "la douce France"....

Groetjes ook van Willem

• 09 April 2012 - 08:34

Sam:

merci, pour cette chaleureuse visite, vous êtes toujours les bienvenus . Jean-Chistophe ,je te remercie particulièrement pour ta générosité et ta grandeur d'ame . Je sais que nous nous revèrons. Bon voyage mes amis

• 09 April 2012 - 14:35

Ton Dijkmans:

Ik zie dat jan & Jan echte monnikkenbaarden aan het kweken zijn?

• 09 April 2012 - 14:42

Marco & Rian:

Naar cafeetjes MOETEN???!!! Wat hebben jullie het zwaar...;-)
    Foto´s ondersteunen jullie reisverslagen enorm dus hou dat vooral vol.
    Wij volgen jullie vrijwel dagelijks.
    Blijf genieten!

• 09 April 2012 - 15:38

Alexander En Dorine:

Fantastisch om te lezen dat het zo goed gaat. Wauw! al in Frankrijk!
    Veel succes met het vervolg van jullie pelgrimstocht! à bientôt !!!!!

• 09 April 2012 - 15:46

Thy Lammers:

Wij lezen met belangstelling jullie verslagen en het is fijn te lezen dat het jullie goed gaat. Wij zijn afgelopen zaterdag in de Paasmis van Budel geweest. Tijdens deze mis werden jullie namen nog genoemd en de pastoor hoopte dat het jullie goed gaat. Zo zie je maar dat er van alle kanten veel belangstelling is voor jullie. Wij wensen jullie veel succes en vooral veel plezier. Groetne vanuit een nat Budel. Hanny en Thy

• 09 April 2012 - 17:56

Riny:

Hartstikke goed dat je Belgie bijna door bent. Hoop in Frankrijk jullie eerste verslag voor de Grenkoerier te krijgen!

• 09 April 2012 - 18:42

Mart Kuijpers:

Beste oud volleybalmaten.

De eerste week zit er voor jullie op en de verslagen lezend verloopt alles naar wens. Geniet volop want voor je er erg in hebt verstrijken zowel de tijd als de kilometers. Ik moet zeggen dat ik jaloers op jullie ben zeker nu ik zelf volop kwakkel met mijn chronische achillespees blessure en nauwelijks meer uit de voeten kan. Enfin in juni word ik behandeld en kan dan weer naar ik hoop de golfbaan op.
    In ieder geval zit er zo'n tocht naar Santiago voorlopig niet in.
    Heel veel plezier en ik blijf jullie volgen.

• 09 April 2012 - 19:06

Nicole:

Proost!

• 09 April 2012 - 20:03

Frans Hendriks:

Ik volg jullie bijna iedere dag op de site en zie en lees dat jullie het ontzettend naar jullie zin hebben. Volhouden zo en laat de biertjes naar hartelust smaken. Ik hoop dat de tocht verder voorspoedig verloopt en Jan hoeft zich niet ongerust te maken om Danielle. De eindafrekening van het water valt uiteindelijk gelukkig mee en het water uit het bad loopt ook weer goed weg.
    Vanwege het natte weer heb ik het gazon nog niet kunnen maaien maar ook dat komt goed.
    Geniet er verder van en ik zou bijna jaloers worden dat ik er niet bij ben.
    (hahaha, heb namelijk een hekel aan wandelen)

Groetjes vanuit Schoot.
    Frans en Maria

• 10 April 2012 - 00:00

Nagels In Canada....:

Hoi hoi wandelaars! Net een super leuk paas weekend gehad hier in Canada. Op Facebook kan opa Jan de foto's van kleindochter Lynn bekijken die heel goed was in eieren zoeken. Oma Ria heeft het nog goed naar haar zin en wij willen haar voorlopig nog niet missen! Nog een 'klein' verzoekje vanuit het canadese....de foto's met de biertjes zijn wel een vertrouwd tafereel maar we zouden toch ook wel wat foto's van onderweg willen zien :-) Las dat het niet altijd even makkelijk is om foto's te plaatsen dus we wachten wel af :-)

• 10 April 2012 - 07:26

André:

Gisteren het verslag gelezen en pas nu de foto eens goed bekeken. Ik heb maar één advies jongens. Scheren. (geldt niet voor Vincent)

• 10 April 2012 - 09:09

Jeanne En Jo:

Het is geweldig !! wij volgen jullie,en genieten hier van jullie verhalen
    nog veel wandelplezier!!groetjes vanuit Maarheeze

• 10 April 2012 - 10:07

Ivar:

hey Jan, Ik zeg goed bezig!!