Dag 10: Rocroi - Signy-l'Abbaye
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent
10 April 2012 | Frankrijk, Signy-l'Abbaye
Na een Frans ontbijt met stokbrood, jam en koffie vertrokken we in de stromende regen. Konden we eindelijk gebruik maken van onze gamachen en poncho's, die we al 10 dagen mee sjouwen. Zoals elk nadeel had het slechte weer het voordeel dat het gewicht van onze rugzakken minder werd. Door uitgestrekte bosseng en de Franse Ardennen ging het gestaag verder naar het Zuiden, terwijl de stromende regen miezerregen werd. We liepen door kleine dorpjes waar geen kip te bekennen was, laat staan mensen. En als we vroegen naar koffie, bleken de mensen lang niet zo vriendelijk als in Belgie. Nu pas beseffen Vincent en Jan hoe mooi Belgie is. De asfaltwegen werden veldwegen met veel modder en glijpartijen. Gelukkig begonnen de glijpartijen pas in het zicht van de haven en toen na weer een heuvel Signy-l'Abbaye in zicht kwam roken we de stal. Bij de eerste winkel kochten we een paar repen chocola die meteen genuttigd werden want de lunch bestond bij gebrek aan winkels uit het consumeren van JC's mom's granola-bars. Dit had 2 voordelen: JC's rugzak werd lichter en we hadden alle 4 geluncht.
In het dorp aangekomen gingen we meteen op zoek naar ons onderdak voor de komende nacht.
10 April 2012 - 17:14
Jean Et Tiny:
Wanhoop niet, ook in Frankrijk wonen veel vriendelijke, lieve mensen.
Hopelijk gaat het minder regenen, want dat lijkt ons geen pretje. Wij zijn regen na een bui al weer vlug moe. Groetjes, tot ziens.
10 April 2012 - 17:45
Lily :
Hey mannen!
Wat een avontuur...geniet ervan!!!
Hopelijk wat beter weer morgen....
enne , niet te veel chocola eten ... krijg je jeugdpuistjes van!!
10 April 2012 - 18:09
Philipe:
Ze te lezen hebben jullie het nog steeds naar jullie zin. Zolang jullie maar koffie kunnen vinden.
Nog veel plezier, ik verheug me op jullie volgende verslagen.
10 April 2012 - 18:43
Chris:
Hey Pa
Je kunt morgen een bakje doen in rethel.
Veel plezier
groetjes Chris Rie-jeanne en Boet -
10 April 2012 - 23:25
Ria Nagel:
Hallo,
Jan jammer dat ik jou en Boet op skype gemist heb. Ik probeer morgen tussen 7 en 8 europeese tijd
bij de computer te zijn.
Ik wens jullie voor morgen een heel fijne dag en ook via deze weg veel liefs voor Boet Fleur en Kas.
Ria -
11 April 2012 - 06:46
André:
Het verslag van dag 9 kreeg ik een keer of zes binnen met daarbij al dag 10. Fijn dat je je regenkleding ook hebt kunnen testen en ik herken het positieve gevoel dat er wat gewicht uit je rugzak verdwenen is op dat moment. Het voordeel van dit soort dagen is dat je daarna andere zaken weer beter waardeert. Keep on smiling. -
11 April 2012 - 07:07
Kees En Thea:
Nou mannen, hier was het weer niks beter dus jullie hebben wat dat betreft niks gemist. Hopelijk vinden jullie steeds een adresje voor jullie broodnodige koffie!!!! Maar zo te lezen valt dat iedere keer weer mee. Kijk goed uit met/voor glijpatijen, is niet goed voor je rug Vincent (en ook niet voor jullie, Jannen)! Loop weer met plezier vandaag en tot de volgende keer.
Groetjes Kees en Thea. -
11 April 2012 - 13:34
Piet En José:
Kijk uit met je natte vingers op het toetsenbord. Eén bericht per dag is voldoende! We weten echt wel dat jullie het"zwaar" hebben!!!!
Je moet maar denken: altijd beter dan werken.
Veel loopplezier en we blijven jullie op de voet volgen. -
11 April 2012 - 14:01
Ad En Frank:
Jezus, wat een geloop al! Voor ons lijkt het al of jullie er al bijna zijn ;-)
Hopelijk kan je nog volop koffie kunnen drinken, je hebt nog enkele weken! Hoeveel km heb je er al opzitten? -
11 April 2012 - 14:22
Anja:
Wauw wat een avontuur zeg!! Echt geweldig om te lezen hoe het met jullie gaat en wat jullie meemaken.
Hopelijk wordt het weer beter de komende tijd.
Heel veel loopplezier en het belangrijkste GENIET ERVAN!!
Veel liefs uit Geldrop,
Anja & Sabina
11 April 2012 - 16:34
Maria En Martien:
Wat fijn om jullie verslag te lezen. We hopen dat jullie toch nog hier en daar koffie kunnen drinken en ook een lekker glas wijn. Geniet van elke dag.
Groetjes en tot horens. -
12 April 2012 - 06:22
Riet En Harrie:
Hallo bikkels... Ik dacht we gaan reageren op dag 11... maar het blijft dag 10 en daar waren al zoveel reacties :) Het is geweldig jullie verslagen te lezen, nog heel veel loopplezier! En we blijven jullie volgen.
Groetjes Riet en Harrie -
12 April 2012 - 13:47
Theo Raben, Beerten:
Hoi Jan Jan Vincent
Vanuit uit Klein Schoot wensen we jullie veel wandel vreugde toe!
Succes! Groeten Theo, Johan, Nelly, Ruud en Frank
Ps: Jan het vogeltje vliegt met je mee, gr Theo -
25 Maart 2013 - 22:24
Liesbeth:
Nou wat mooi te lezen de tocht naar Santiago. AL vele malen is het mijn plan geweest, maar ja je kan niet alles he. Heb wel vorig jaar de Kilimanjaro gedaan voor het goede doel ,ondanks mijn COPD ,en als oudste . De mooiste ervaring in mijn leven. En wat een mooie mensen allemaal he die je onderweg tegen komt. Al jaren ben ik in het verre buitenland aan het werk als vrijwilligster, en zou het een ieder aan willen raden. AFRIKA. Ben net weer terug van 2 maanden Uganda . Hospice en ziekenhuis werk . Waaaauw helemaal top.
UHUHUHUH wil je de groeten doen aan Theo ? Hopelijk maakt hij het goed,en is hij gezond. Dat is toch onze grootste rijkdom he. OOk voor Johan en nellie. Houdoe gr uit Breda