Dag 22: Cravant - Vezelay - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 22: Cravant - Vezelay - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 22: Cravant - Vezelay

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

22 April 2012 | Frankrijk, Vézelay

Vandaag hebben we door een heel wisselend landschap gelopen. We begonnen na een wel heel sober ontbijt langs een lang kanaal om vervolgens de rivier Yonne te verlaten en door veel kleine bijna uitgestorven dorpjes te lopen. Vandaag vinden de Franse verkiezingen plaats. Maar van enige verkiezingskoorts was hier niets te merken. Wie kan ervoor zorgen dat het platteland niet ontvolkt???
Afwijkend van de route waren we gedwongen om onze lunch midden in de zonnige velden te nuttigen. Het meegesjouwde keukentje zorgde voor een heerlijke uiensoep. (Het enige wat wij nog niet gebruikt hebben, zijn onze tentjes).
Na een modderig bospad zagen we in de verte en in de hoogte Vezelay liggen. De stevige klimpartij zorgde voor menige zweetdruppel, maar bracht ons uiteindelijk in de kathedraal, waar we weer een stempel konden laten zetten op onze credential. Voor de nacht vonden we onderdak in Maison Bethanie, dat volgeboekt was met pelgrims.

• 22 April 2012 - 19:57

Vrony:

Yes! Aangekomen in Vezelay. Vanaf nu St. Jacob (schelpen) volgen?
    Jan en Vincent: toch maar wát fijn dat "ene" Jan Nagel een gaspitje mee heeft genomen in zijn rugzak om een lekker soepje te kunnen bereiden.
    Groeten van ons allemaal. Succes morgen en de dagen die daarop volgen.

• 23 April 2012 - 06:07

Lily :

Wat goed dat er van iedere dag een verslag komt!
    Ik vind het erg leuk om ze te lezen, kijk er iedere dag weer naar uit...
    Veel succes en plezier nog verder!!!! xx

• 23 April 2012 - 06:42

Rob (Kuhn):

Hei Vinc,

hier worden de verslagen ook dagelijks "besproken"
    Loop ze en nog veel plezier.
    Gr. Rob

• 23 April 2012 - 07:13

André:

Beste VJ's,
    Ik ben gewend om elke dag even te reageren maar afgelopen dagen werden ingenomen door het Budelse concert. Dat is achter de rug en ik vond het geslaagd.
    Nederland is in de ban van de verwikkelingen in de landelijke politiek. Ajax rommelt zichzelf naar een kampioenschap van de armoede. PSV is al op vakantie. Voetballen doen ze in ieder geval niet.
    Morgen gemeenteraadsvergadering. De resultaten van het onderzoek naar de cijfermatige onderbouwing van het besluit tot sloop van het gemeentehuis komt aan de orde. Ben benieuwd of ze nog willen slopen. Ik meld dit maar even zodat je tijdens het wandelen je ook nog even bezig kunt houden met de lokale politiek.
    De tocht die jullie maken wordt volgens mij met de dag mooier. Jullie kunnen inmiddels alle problemen aan en die tenten komen volgens mij nieuw mee terug. Kunnen zo op Marktplaats.
    Groeten uit Mares

• 23 April 2012 - 08:42

Jeannie En Jo:

Hallo mannen,wat een leuke verslagen!! nog veel lopen en klimmen dan maar !
    ik zal het jullie niet na doen,geweldig hoor!! groetjes uit Mares

• 23 April 2012 - 19:54

Thea En Kees:

Ha JVJ leuk te lezen dat het goed blijft gaan.
    Denk vaak aan jullie uitdaging. De klei zal achterblijven maar jullie herinnering die blijft.Vraag me wel af wie telkens het reisverslag zo mooi weergeeft.Hier gaat alles gewoon door en jullie moeten gewoon door.Nu al in de vierde week.Blijf gezond en geniet.We blijven jullie volgen al wordt de onderlinge afstand steeds groter.Groetjes uit het (binnenkort) zonnige Budel-Schoot.