Dag 26: Charentonney - Brecy
Door: Vincent en Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent
26 April 2012 | Frankrijk, Baugy
Vandaag weer een regendag, vanaf het vertrek vanmorgen. Vanaf 14:00 uur lichte regen, zodat we zonder de poncho's konden lopen.
Vanwege het weer hebben we er voor gekozen om vandaag alleen maar over de verharde wegen te lopen. Bospaden zijn met dit weer niet te bewandelen.
Onderweg weer een aantal pelgrims gezien en ontmoet. Het wordt langzaam maar zeker drukker op het pelgrimspad.
We blijven genieten van de mooie bloeiende koolzaadvelden.
Onze dagelijkse zorgen zijn het eten en onze overnachting. Vandaag was het probleem om dichtbij onze route een paatsje te bemachtigen. Gelukkig was madame Ferrand bereid ons in Brecy op te pikken en enkele kilometers verderop in haar door een heerlijk openhaard verwarmde huis te verwelkomen. Nu zittend voor een heerlijk vuurtje wachten wij, och arme pelgrims, op een heerlijk diner eveneens bereid door enkele keukenprinsessen. We hebben het nog niet zo slecht. Overigens heeft de wasmachine ook al goed werk geleverd en kunnen we morgen fris gewassen weer op pad.
26 April 2012 - 17:23
Rinie En Jen :
Wat een natte boel zeg ,
hopelijk word dat wel beter.
Heel mooi die foto's en ook jullie verslagen.
Ga maar door het is een geweldige prestatie.
Jullie zien er ook heel erg PELGRIM achtig uit!
Jullie lijken wel apostelen zo met die baarden (ha ha)
Het misstaat jullie helemaal niet.
Hier is het weer ook niet veel beter maaaaaar wij zitten binnen.
heel veel succes
26 April 2012 - 18:21
Jan En Els:
Ja klote het weer maar na regen ,net wat je zegt met dit weer goed doorlopen het is misschien nog eens zo warm dat je graag effe in de schaduw gaat ligge.
GA ZO DOOR -
26 April 2012 - 18:30
André:
Zo te zien krijgen de poncho's een hoog vuilniszakgehalte. Maar het voornaamste is dat je droog blijft.
Dat zal mij vanavond niet lukken want ik gast op een bruiloft in de Smeltkroes. Ik zal aan jullie denken. -
26 April 2012 - 18:34
Maria En Martien:
Het is te hopen dat jullie beter weer krijgen want dit is ook niet leuk. Ook hier is het regen en koud.
We genieten elke dag van het verslag dat jullie maken en van de foto's. Ga zo door. -
26 April 2012 - 19:12
Mart Kuijpers:
Beste Oude Liefhebbers
Dagelijks lees ik jullie berichten met veel belangstelling. Ondanks het feit dat het even wat tegen zit met het weer besef ik iedere keer weer dat jullie met iets heel bijzonders bezig zijn. Fijn dat jullie je ervaringen op deze manier met iedereen kunt delen.
Met in het vooruitzicht de Oranjedagen beloof ik dat ik 3 oranjebitters op jullie reis zal drinken. -
27 April 2012 - 07:58
Karin Van Den Brand:
hoi Jan en vrienden,
Nu al de kranten gehaald en nog zover te gaan. Is zeker omdat jullie moedig doorgaan ondanks het natte weer, ik heb bewondering ! maar na regen komt zonneschijn en die is in aantocht naar het schijnt .. succes verder en vooral mooie ontmoetingen onderweg! hartelijke groetjes, Karin -
27 April 2012 - 09:42
Antoinette:
Wat worden jullie goed in de watten gelegd door die gastvrouwen. Wat wil je, 3 charmante mannen...
We blijven jullie op afstand volgen. Misschien halen we jullie nog eens in met de motor maar dan moet het hier wel snel beter weer worden, anders zijn jullie te ver weg.
Hou de moed erin
Antoinette en Jan