Dag 39: Perigueux - Saint-Astier
Door: Vincent
Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent
09 Mei 2012 | Frankrijk, Saint-Astier
Onze gastheer Jean-Louis had het voorspeld, het wordt een mooie dag. Het regende tijdens ons ontbijt, maar niet voor lang.
Gisteren constateerde Jan N. dat zijn rugzak kapot was en repareren geen optie was. Vincent was toe aan een paar nieuwe schoenen, dus er moest eerst geshopt worden. Na een bezoek aan 2 sportzaken was onze wandeluitrusting weer op orde. De Jannen brachten ook nog een kort bezoekje aan de kapper om de baarden netjes bij te werken. Nog even lunchen en er kon weer gewandeld worden.
Na een mooie tocht van 26 km was onze eindbestemming een camping in Saint-Astier. Ja, de voorspelling was mooi weer, dus we zijn er voor gegaan!
We staan op een gemeentecamping aan de rivier L'Isle.
Tentjes opgezet, eten klaargemaakt, de was op de waslijn en een klein glaasje wijn voor het naar bed gaan.
Kamperen maakt dat de pelgrimage voelt als vakantie....
09 Mei 2012 - 21:56
Ria:
Hallo,
Dit ziet er inderdaad uit als vakantie.
Hopelijk komen er nog veel van zulke dagen.
Geniet ervan.
Ria -
10 Mei 2012 - 05:48
Ad En Frank:
Dan toch eindelijk dat tentje! Lijkt ons minder luxe maar als je vakantiegevoel daarmee wordt gevoed.... En je had geen aardig vrouwtje in de buurt die (zoals zo vaak te lezen was) een heerlijk maaltijd voorschotelde? Maar gelukkig zal de eigen kookkunsten nu ook zijn optimaal werk doen!
Geniet er verder van!
Ad en Frank -
10 Mei 2012 - 07:06
André:
Beste VJ's, daar zijn ze dan. De tenten. De foto daarvan roept wel wat vragen op. Wie ligt apart en wie heeft wel grondzeil en wie niet en waarom niet. Scheerlijnen liggen nog in Budel? Het leuke is dat je die dingen in ieder geval niet voor niets meegesjouwd hebt. En Jan, dat ziet er een stuk beter en toch zeker een stuk herkenbaarder uit. Ik hoop dat het weer zich nu ten goede keert voor jullie. Hier is het prut. Vandaag warm en regen, morgen koud en droog.
Gisteren kennis gemaakt met onze nieuwe burgemeester. Jullie moeten de groeten hebben. Ze kan niet wachten tot ze ook deze drie inwoners in haar armen kan sluiten.
10 Mei 2012 - 08:51
Janus Huyers:
Jan , als pelgrim vind ik je ook mooi met een langere baard.
Nog veel plezier aan je tocht voor alle 3.
Ik denk dat je hiervoor wel veel karakter moet hebben.
Janus en Elza -
10 Mei 2012 - 10:00
Ton Dijkmans:
Jammer dat die baarden weg zijn. Pastte helemaal in het pelgrimsconcept, zelfs bij Vincent! We wensen jullie mooi weer! -
11 Mei 2012 - 08:20
Marijke De Koning:
Hallo heren, via een kennis kreeg ik jullie website door, fantastisch, en zo levendige verhalen, alsof we meelopen. Mijn maatje en ik vertrekken volgend jaar mei vanuit Venlo, dus gretig blijven we jullie volgen, wensen jullie heel veel plezier, loop niet te vlug anders is jullie avontuur zo voorbij. Bon Camino, groet uit een regenachtig Venlo. Marijke -
11 Mei 2012 - 21:29
Riet En Harrie:
Het ziet er aandoenlijk uit, de drie tentjes op een rij.... Echt vakantie (voor jullie misschien :))
Wij hopen ook dat jullie nog veel van zulke dagen krijgen. Wandel ze en blijf verslaggeven, geweldig! Heel veel groetjes van ons.. -
13 Mei 2012 - 07:59
Engelen:
He mannen
Ik hoor hier zeggen dat je met baard knapper bent Jan, en je bent een echte pelgrimmier zo!!
Volhouden zal niet gezegd te hoeven worden tegen jullie als ik die verslagen zien.
Helaas is je witte kip, die bij ons logeerd overleden Jan. In besloten kring is deze ter aarde gelegd.
Hier in Gastel zullen wij zijn dagelijkse broedsel, maar ook zijn hanig gedrag gaan missen.
Zo, na een mooie openclub finale dag gisteren, ga ik nu op weg naar de bekerfinale met de dames.
De Engeltjes uit Gastel