Dag 60: Granon - Villafranca - Reisverslag uit Villafranca-Montes de Oca, Spanje van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 60: Granon - Villafranca - Reisverslag uit Villafranca-Montes de Oca, Spanje van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 60: Granon - Villafranca

Door: Vincent

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

30 Mei 2012 | Spanje, Villafranca-Montes de Oca

Een dag wandelen in de buurt van een autoweg kan ook mooi zijn!

Vanmorgen al vroeg wakker. De harde stenen vloer, het dunne gymmatje en veel snurkende pelgrims stonden garant voor een matige nachtrust. Natuurlijk waren we toch weer de laaste pelgrims die vertrokken, ook al was het pas 8:00 uur. Op weg naar Villafranca, 30 km.
Het zou en minder mooie dag worden, lopen in de buurt van een autoweg. Maar het pad door het mooie glooiende landschap was prachtig, de weg was eenvoudig te negeren.
We lopen vandaag al in de autonome regio Castilla Y Leon, een grote regio met 6 provincies zoals oa Burgos en Leon waar we komende dagen zullen wandelen.
Onderweg het mooie dorpje Belorado bezocht waar vele pelgrims hun dagtocht afsloten, maar wij natuurlijk niet! Wij kunnen de wandeldag niet al om 13:00 uur afsluiten!
Gelukkig, wij waren doorgelopen tot Villafranca waar heel vriendelijke mensen in een prachtige auberge ons verwelkomden. Zo kon het gebeuren dat we om 16:00 uur in het zonnetje, op een ligstoel, verrast werden met een fris glas sangria....
Dan is het leven goed voor Hollandse pelgrims!

• 31 Mei 2012 - 17:52

Mathijs:

Hoi mannen, met veel plezier lees ik als sinds het begin jullie reisverslagen. Mijn respect groeit met de dag. Jammer dat jullie het evenement van het jaar in Budel komend weekend moeten missen. Ik zal er in ieder geval eentje drinken op jullie avontuur. Veel succes!

• 31 Mei 2012 - 22:42

Simone:

Bekend terrein! Bart en ik hebben ook een tijdje in dit gebied vakantie gevierd. Erg mooi daar! Geniet er van! Blijf lekker door lopen en genieten! Groetjes vanuit een zeer (te) droog Canada.

• 01 Juni 2012 - 07:44

Gwenda:

ehm kan ik ergens deze vakantie boeken...gratis sangria enzo klinkt aantrekkelijk (alhoewel het maanden geleden is dat ik enig alcoholisch vocht gedronken heb) t ziet er ontspannen uit heren! Viva!

• 01 Juni 2012 - 14:33

Marijke De Koning:

Hallo Santiago-gangers, ik volg jullie verslagen iedere keer, en wij kunnen gewoon niet wachten om te beginnen, in september gaan we eerste traject vanuit thuis, Venlo, tot Dinant, ik mag / moet nog tot einde april 2013 werken (wetswijziging) en dan vertrekken wij ong. mid mei 2013 vanuit Dinant dan tot Santiago/Finisterrae, maar als ik jullie zo lees/volg mag het veel eerder gebeuren, wat maken jullie toch allemaal mee zeg, en wat voor ontmoetingen en ook leuke verzorgingen. nog heel veel fijne tijden en geniet! groet M.

• 01 Juni 2012 - 14:37

Sam En Josi:

hallo goe gaat het met jullie voetjes ...........nog niet teveel pijn.
    wij zijn blij voor jullie dat jullie al zo ver geraakt zijn
    vele groetjes uit olloy