Dag 32: La Chapelle-Baloue - Bénévent-L'Abbaye
Door: Jan
Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent
02 Mei 2012 | Frankrijk, Bénévent-l'Abbaye
Gisteren nog aarzelend onze pijpen van de ritsbroeken gedaan, vandaag hoefden die eigenlijk niet meer terug. Zo worden onze ondertussen gespierde kuiten ook nog bruin. In een goed tempo kwamen we rond het middaguur in La Souterraine aan en konden we onze lunch in het park gebruiken én er kon zelfs een middagdutje op het gras gemaakt worden.
Via Saint-Germain-Beaupré en Saint-Agnant-de Versillat hadden we al af en toe een flinke klim gemaakt, maar na de middag moesten we er wel aan geloven. Van de 40 kilometer moesten er nog 18 veelal bergop afgelegd worden. We moeten tenslotte op een hoogvlakte uitkomen en ons slaapadres voor vandaag ligt op 540 meter. Het prachtige landschap en de vele vergezichten maken het ons pelgrims wel zwaar, maar we genieten volop.
Op het eind van de middag stopte er een auto en een vriendelijke mevrouw sprak ons aan en of wij bij gite "A dos d'Anes" (bij de ezels!) geboekt hadden? Ja,dus.
"Dan zie ik jullie zo dadelijk.Meteen na de kerk links."
En vriendelijk lachend was ze weg.
Met een auto gaat het natuurlijk veel sneller. Te voet, bergop, en enigszins vermoeid duren die 3 kilometers wel een heel stuk langer...
De warme ontvangst door onze gastvrouw en -man, met een heerlijk diner met regionale gerechten met een heerlijk wijntje, vergoedde alles.
Hun verhaal over hun liefde voor de Camino naar Santiago is prachtig:
Het echtpaar was met 2 van hun ezels op weg naar Santiago gegaan, maar moest de reis afbreken vanwege een blessure van een van de dieren.
In 2009 hebben ze uit dankbaarheid voor de genezing van onze gastvrouw de reis (zonder ezels) alsnog volbracht.
Ondertussen komt bij ons steeds meer de gedachte opzetten om niet de gebruikelijke Camino Franches te lopen, maar de minder drukke noordroute. Deze moet nog veel mooier zijn, wel zwaarder... Gelukkig hebben we nog even(!) de tijd om die beslissing te nemen.
02 Mei 2012 - 22:31
Loes:
Knap hoe jullie het steeds maar weer volhouden. Petje af en groetjes, Loes -
03 Mei 2012 - 02:43
Frans En Noor:
Nog 11.000 km en je komt bij ons in de buurt!
Wandel ze! -
03 Mei 2012 - 09:25
Lily :
Hey mannen!
gelukkig schijnt de ZON!!!!!!!!!
...kreeg al bijna medelijden met jullie...x -
03 Mei 2012 - 10:56
Marieke Boltjes:
Hallo
via mijn moeder hoorde ik van jullie grote wandeling. Wat goed en knap dat jullie dit ondernemen.
Het lijkt me een super gevoel dat jullie al zon eind gekomen zijn.
Voor de rest van de reis wens ik jullie veel succes, veel zon en weinig blaren toe!
Groetjes Marieke -
03 Mei 2012 - 11:39
Peter:
De Camino del Norte kan ik jullie aanbevelen, vanuit ST. JPdP kun je een doorsteek maken over de GR10 naar Irun in 4 a 5 dagen. Als je halverwege de CdN bent overweeg dan over te stappen op de Camino Primitivo. Echt heel mooi.
Lees jullie verslagen met plezier.
mvg
Peter (collega van Jan) -
03 Mei 2012 - 13:45
Fred:
Geweldig mannen,de1000gepasseerd,als jonge woudlopers door het Franse landschap.waar gaat het de komende dagen op aan. Succes Fred -
03 Mei 2012 - 21:13
Liesbeth V.M.:
Geweldig mannen,
Ik lees jullie wandel-verhalen met veel plezier, nu gelukkig met het zonnetje op de kuiten!!!
ga zo door, veel wandel plezier, toi toi toi!
16 Mei 2012 - 14:12
Rob (Kuhn):
Hei Vinc, die machines waren toch wel verkocht he :)
Maar ik ben blij dat je toch nog aan ons herinnerd wordt zo nu en dan.
Loop ze en we zien weer!!
Gr. uit Geldrop