Dag 49: Orthez - Sauveterre de Béarn - Reisverslag uit Sauveterre-de-Béarn, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 49: Orthez - Sauveterre de Béarn - Reisverslag uit Sauveterre-de-Béarn, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 49: Orthez - Sauveterre de Béarn

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

19 Mei 2012 | Frankrijk, Sauveterre-de-Béarn

"Regen laat stof tot de aarde wederkeren"
Toen we gisteren na het eten terugkwamen bij het klooster bleek het niet eenvoudig te zijn om de deur van het klooster te openen: van de 3 sleutels die we hadden paste er geen; de oorzaak was simpel: het klooster had 2 voordeuren en .......
Vervolgens werd de nacht nog korter omdat 2 Spaanse pelgrims al vroeg en luidruchtig uit de veren waren.
Het had 's nachts een beetje geregend en onder een bewolkte dreigende lucht trokken we verder naar het zuiden. De eerste pauze bereikten we droog, voor onze tweede pauze moesten we blijven lopen tot we een schuilplaats vonden omdat het even flink was gaan regenen. Het voordeel van de regen is dat de wegen niet meer stoffig zijn; nadeel is dat de bospaden weer glibberig worden. De hellingen werden steiler en ondanks de bewolking kregen we de Pyreneeen al mooi in beeld.
Samen met Vlaamse Ludo, die ons vandaag 2 keer inhaalde, bereikten we onze slaapplaats, het mooie stadje Sauveterre de Béarn, waar we een kamer hadden gereserveerd bij een Engelse dame die ons een suite beloofd had met een uitgebreide maaltijd. De suite was een kamer waar behalve onze bedden nog net onze rugzakken in pasten. De douche was luxe maar de rest van badkamer moest nog afgewerkt worden. Tenslotte was de maaltijd zoals dat past bij een pelgrim: eenvoudig doch voedzaam. De prijs hield ongetwijfeld verband met het dure Engelse pond en de gastvrouw was heel aardig, gastvrij en haar Frans had een leuk Engels accent.

• 19 Mei 2012 - 21:09

Rian:

Whoehaa! Staan ze voor de verkeerde deur...dat gebeurt in Budel nooit ;-)
    Maar serieus, respect mannen: zelfs in een flinke regenbui doorlopen, over glibberige wegen!
    En komisch; spreken jullie Nederlands-Frans tegen een Engels-Franse?
    Nog veel gezelligheid toegewenst!

• 20 Mei 2012 - 08:06

Peregrinofrans:

Bonjour Pèlerins,
    Spanje lonkt, St. Jean Pied de Porte is zo'n 40 km van jullie vandaan. En vandaar begint de Camino Francés. Vandaag, toen jullie de bossen ingingen waren daar opeens nieuwe route-aanduidingen, betonnen paaltjes met schelp. Ik vermoed dat jullie naar Ostabat lopen, via Saint Palais. Dan weer verder op weg via de D 302, een fikse klim en dan zie je een bordje dat het nog (maar) 849 km is naar SdC. Rechts zie je een pad wat flink omhoog gaat, en jawel dat mag jij en je gevolg nemen op weg naar de Chapelle de Soyarce. Als je daar aankomt is er een kapelletje èn een Jacobuspaal èn een prachtig uitzicht over de Pyreneeën. Ik heb daar 4 jaar geleden overnacht in een tent.
    Pèlerins, laat daar je "boodschap" in het kapelletje achter in het "livre d'or".
    Geniet van elke stap...

Bon Camino,

• 20 Mei 2012 - 08:26

Thea En Kees:

Ha JVJ ik lees dat het nog steeds goed gaat.Prima.Niet anders verwacht.
    Ik zie wel op jullie panoramafoto op het scherm een pijltje naar links en een pijltje naar rechts.
    Dan wordt het dus moeilijk kiezen.Ik zou zeggen ga rechtdoor!
    Wat me wel opvalt op de foto dat er met kleding(stukken) gewisseld wordt.
    Ik neem aan dat dat bewust gedaan is.Anders hebben jullie misschien te veel last van de zon die zich hier te weinig laat zien.
    Mooie plaatjes die jullie in je opnemen tijdens de route.Probeer ze te onthouden en blijf genieten.Het is zo voorbij nog maar iets meer dan 900 km.Loop ze.
    Ps. Hoe lang moeten jullie vrouwen nog binnen blijven.Ik kom ze namelijk nergens tegen.

• 20 Mei 2012 - 10:26

André:

Beste VJ's, ziet er allemaal niet verkeerd uit. Flesje wijn, lekker eten, goed gezelschap. In principe hoef je daar natuurlijk geen 1500 km voor te wandelen, maar als je dan toch bezig bent! Ik hoop dat het weer wat minder wisselvallig wordt. Hier werden we vannacht ruw uit onze slaap gewekt door een enorme donderknal. Heel Maarheeze wakker en de helft zonder stroom. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen in de Pyreneeën straks.

• 20 Mei 2012 - 14:55

Nico En Lut:

Hoi,
    We vinden het heel knap wat jullie doen, wij volgen het verslag dagelijks.
    We wensen jullie veel succes verder en bon camino!