Dag 50: Sauveterre de Bearn - Larceveau - Reisverslag uit Larceveau-Arros-Cibits, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 50: Sauveterre de Bearn - Larceveau - Reisverslag uit Larceveau-Arros-Cibits, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 50: Sauveterre de Bearn - Larceveau

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

20 Mei 2012 | Frankrijk, Larceveau-Arros-Cibits

Geen wisselvallig weer.

Toen we vanmorgen aan het ontbijt zaten, zagen en hoorden we het geluid waar we gisteren ook al op getrakteerd waren. De poncho's hebben vandaag goed werk moeten leveren. Af en toe hield het op met zachtjes regenen om daarna weer in alle hevigheid los te barsten. Wat ziet er een prachtig bergachtig Pyreneeen toch triest uit in deze regenachtige dag. Gelukkig zien we eindelijk een overdekt terras om onze meegebrachte lunch te nuttigen. Plotseling wordt het eten opgepakt en worden wij naar binnen gevoerd, waar we voor een warme haard en met een flinke kom soep onze lunch kunnen afmaken. Opgewarmd kunnen we weer een tijdje de regen trotseren. En ondanks of dankzij het weer leggen we vandaag weer een flinke afstand af om 's avonds door een Baskische pastoor te worden ontvangen in een parochiaal gebouwtje. Snel de verwarming op volle toeren om de kletsnatte kleren te drogen. En na een warme douche ziet de omgeving al heel wat vrolijker uit. Morgen bereiken we weer een mijlpaal in onze tocht naar Saint Jacques de Compostelle. Nog 15 kilometer en we komen aan in Saint Pied de Port en dan zijn er nog maar 800 te gaan. Het aftellen gaat beginnen, terwijl het laatste, Spaanse, stuk van onze pelgrimage pas gaat beginnen. Hopelijk is het weer morgen ons beter gezind. En terwijl Nedeland geniet van zomersweer, zijn de weersverwachtingen hier voor de komende dagen niet zo rooskleurig. Spanje we komen er aan!

• 20 Mei 2012 - 19:57

Lily :

Lopen jullie wel de goeie kant op!????
    Int zuiden is t toch mooi weer....normaal?

• 20 Mei 2012 - 20:20

Rinie En Jen:

He mannen,
    Petje (hoedje) af. Die van mij is nog als nieuw :-) Nog "maar" 5 keer de 4-daagse lopen en je bent er. Jullie halen dat kroon(tje)! Zelf een paar dagen in Duitsland gelopen en veel over jullie gesproken. "zouden zij ook zo"n steile hellingen hebben?" etc. Nu lezen we de verhalen van de afgelopen week, tis geweldig, een top prestatie. Ik hoop voor jullie op goed weer.
    Succes verder en we blijven jullie volgen en genieten van de prachtige verhalen en foto's.
    Groet,
    Rinie en Jen.

• 20 Mei 2012 - 20:32

Riet:

Godsjemeine, wat hebben jullie een pech met het weer. Inderdaad Liel, wij horen niets anders dan dat het "het zonnige zuiden" is. Stopt dat dan toch in Mares? :).
    Maar Jan, Jan en Vincent jullie leveren een geweldige prestatie. Nog veel succes en hopelijk beter weer. Groetjes Riet en Harrie

• 20 Mei 2012 - 22:06

Ria:

Hallo mannen.
    Saint Jean pied du port is echt een mijlpaal.
    Helemaal geweldig. Dan doet er een beetje regen toch niet toe.
    Wat ook een mijlpaal is dat jullie al 50 dagen weg zijn.
    Op de helft van de tijd, maar ver over de helft van de afstand.
    Ik ben benieuwd wat dat verder gaat betekenen.
    Ria.

• 21 Mei 2012 - 05:09

Marco:

Respect heren!

We volgen jullie nog steeds op de voet.
    Wel aardig dat jullie iedere keer die zwerver mee op sleeptouw nemen.....de arme man heeft alleen vuilniszakken om zich te beschermen tegen de regen....

• 21 Mei 2012 - 06:40

Ton Dijkmans:

Kop op mannen: aan de andere kant van de Pyreneeën is het weer meestal beter. Nog "maar" 800 km... Is toch een peuleschilletje voor jullie? Toch? Voetje voor voetje, dan kom je er vanzelf!

• 21 Mei 2012 - 07:11

André:

Beste VJ's, toen ik gisteravond Damien wegbracht naar Nijmegen reden we door een enorme onweersbui die het gebied tussen Den Bosch en Nijmegen blank zette. Zo te zien hebben jullie ook dat soort omstandigheden in Zuid West Frankrijk. Daar is niets tegen bestand. Ook de beste poncho niet. De poncho's die jullie steeds omschrijven herken ik al lang niet meer. Ik zie alleen maar blijmoedige gezichten boven een met allerlei plastic materialen afgedekt lichaam en rugzak. Leuk om telkens weer te lezen dat jullie deerniswekkende uiterlijk aanwonenden aanzet tot nobele daden.

• 21 Mei 2012 - 07:33

Gwenda:

Gisteravond was op de TV (Kruispunt) de Camino en vele verhalen van de Pelgrims naar SdC zo kregen we een aardig beeld van motivatie,route maar ook de weersomstandigheden in de bergen! Almost there nog 800 te gaan..nou en! groet,Gwenda