Dag 51: Larceveau - Saint Jean Pied de Port - Reisverslag uit Saint-Jean-Pied-de-Port, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 51: Larceveau - Saint Jean Pied de Port - Reisverslag uit Saint-Jean-Pied-de-Port, Frankrijk van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 51: Larceveau - Saint Jean Pied de Port

Door: Vincent

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

21 Mei 2012 | Frankrijk, Saint-Jean-Pied-de-Port

Een mijlpaal: Saint Jean Pied de Port bereikt!

Vandaag vertrokken zoals we gisteren zijn aangekomen in Larceveau, in stromende regen. Er was geen mogelijkheid om te ontbijten, dus maar meteen op pad naar Saint Jean Pied de Port. Het weer was zo slecht dat er geen mogelijkheid was om onderweg foto's te maken. We zijn zelfs doorgelopen (15KM) tot aan St. JPdP zonder te ontbijten! Wat moet deze etappe toch ontzettend mooi zijn in de zon, in de regen zijn de bergen al prachtig om te zien.
Saint Jean Pied de Port is een heel mooi oud stadje, wat voor een groot deel is afgestemd op de pelgrims. Veel oude gebouwen, een citadel en prachtige winkelstraatjes. Er komen hier bussen met Koreanen etc. erg toeristisch. We slapen in een gemeentelijke refuge in een ruimte met 8 stapelbedden, bijna allemaal bezet. We slapen hier met een aantal verschillende nationaliteiten. Wel leuk om mee te maken, allemaal klaar om morgen de grens over te gaan.
We gaan nog een pelgrimsmaaltijd nuttigen en op tijd naar bed.
Wij zijn klaar voor de Pyreneeen en Spanje!

• 21 Mei 2012 - 17:18

André:

Beste VJ's
    Jullie zijn nog jong dus er zal zich best nog eens een gelegenheid voordoen om deze etappe ook onder andere omstandigheden te lopen. Het was beter geweest als het nu mooi weer was. Helaas hebben wij daar niets over te zeggen.
    Aan het verslag kun je zien dat jullie toch wel aan het veranderen zijn. Zelden heb ik opmerkingen gehoord over mooie winkelstraten. Als dat maar goed gaat.
    Het wordt wel drukker met wandelaars zo te zien. Laten ze de kleinste van het stel in het bovenste bed slapen? Ziet er wel afgetraind uit.
    Morgen vol goed moed Spanje in. Vamos!

• 21 Mei 2012 - 17:40

Jo Knoups:

Beste Vincent, Jan en Jan.
    Het is al een hele prestatie om St Jean Pied de Port te bereiken.
    Toen wij het fietsten 4 jaar terug, zei Thijs Hendrix uit Ospel dat het al een hele prestatie was om de Spaanse grens te bereiken, een prestatie waarmee hij thuis kon komen.
    Dat geldt ook voor jullie drieen.
    Hier kun je mee thuis komen.
    Maar het is het begin, denk ik, van een nog intenser deel.
    Ik wens jullie weerom goed weer (in de pyreneen regent het altijd) , en veel beleven naar Saint Jacques.

Jo Knoups

• 21 Mei 2012 - 18:49

Nicole:

Wow al zo ver! Geweldig! Heel goed gedaan. En nu hopen dat het aan de andere kant mooier weer is! Veel slechter kan i.i.g. niet! Succes maar weer.

groeten

• 21 Mei 2012 - 20:13

Vrony En De Rest:

Toi toi toi in Spanje!
    Gaat helemaal goedkomen.
    Hopelijk met over een tijdje het zonnetje.

• 21 Mei 2012 - 20:47

Ton Dijkmans:

Toppie mannen! En: aan de andere kant van de berg is het gras waarschijnlijk niet groener, maar het weer zeker beter!

• 22 Mei 2012 - 06:10

José En Piet:

Geweldig om te lezen dat jullie zo vol goede moed zijn en nu klaar voor het spaanse avontuur. Hopelijk gaat de zon jullie vergezellen. Laat je maar verrassen en wij kijken met veel interesse uit naar jullie prachtige verslagen. Adios vanuit ook een regenachtig costa brava

• 22 Mei 2012 - 13:39

Bart Van Der Steen:

Geweldige prestatie mannen en veel succes in Spanje.
    ....en wat die bussen vol koreanen betreft, die zie ik hier ook dagelijks vele.

Bart

• 22 Mei 2012 - 14:41

HR Collega's Kuhn:

Hallo heren en in het bijzonder natuurlijk Vincent,

Het gaat goed vooruit, zo te lezen, en jullie hebben het super naar jullie zin met de nodige drankjes en andere ondersteuning.

Dat de rest van de tocht ook maar zo voorspoedig en gezellig mag verlopen, maar dat zal ongetwijfeld.

Groetjes vanuit een zonnig Geldrop.

Chapeau!