Dag 53: Roncevalles - Arre - Reisverslag uit Arre, Spanje van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 53: Roncevalles - Arre - Reisverslag uit Arre, Spanje van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 53: Roncevalles - Arre

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

23 Mei 2012 | Spanje, Arre

"Aan de Spaanse kant begint de zon te schijnen."

0p de historische plaats, waar de dappere ridder Roeland te laat op zijn olifant (hoorn) blies en Karel de Grote te laat kwam om hem te helpen, begon onze eerste etappe in Spanje.
De toppen van de bergen zaten nog half verscholen onder een wolkendek, maar de zon zou de hele dag ons te vriend blijven. In het begin was er nog de twijfel of we de verharde weg of de oorspronkelijke bospaden zouden nemen. Gelukkig waren deze laatste door de regen van de afgelopen dagen redelijk goed te belopen. Schitterende smalle paden op de flanken van de bergen, die prachtige vergezichten te zien gaven. Dit hebben we al dagen niet gezien. Dat is pas genieten! En vandaag beseffen we weer dat we het goed hebben. En het gaat ondanks het vele klimmen en dalen zo vlug dat we om half 3 besluiten om maar de volgende refuge te nemen, in Arre 10 km. verder. Daar worden we door een prere vriendelijk in een onverstaanbaar Spaans ontvangen in zijn refuge die verbonden is aan zijn kerk. Na de nodige uitleg en natuurlijk ook een tamponade (stempel) in onze credencial, werden we (natuurlijk) via de kerk naar ons onderdak geleid. Daar wees hij er ons nadrukkelijk op dat er 's morgens om half 8 een 10 minuten- durende pelgrimsplechtigheid zou plaatsvinden. Na een verfrissende douche en de dagelijkse was, gingen we op zoek naar het menu del peligrino, om weer voor sluitingstijd van de refuge (half 10) snel onder de wol te duiken.

• 24 Mei 2012 - 09:37

Rob De Graaf:

Dag pelgrims

Wat een mooi landschap waar de tijd blijkbaar heeft stilgestaan. Lijkt wel in de middeleeuwen deze ongerepte natuur.
    Geniet ervan en maak dit laatste stuk van de tocht gezond en wel af.

De belg

• 24 Mei 2012 - 11:35

Ad En Frank:

Een tijdje jullie niet kunnen volgen en gelijk zitten ze al in Spanje! Dat schiet al op zeg! Proficiat een hele prestatie.

• 24 Mei 2012 - 16:23

Maria En Martien:

Hoi Pelgrims

Wat fijn dat jullie beter weer hebben hier in Budel schijnt de zon en het is lekker warm.
    Geniet elke dag van de wandeling en de vergezichten en drink maar een lekkere cerveza.

Veel wandelplezier .

• 24 Mei 2012 - 19:49

André:

Bete VJ's, ziet er goed uit.
    Mag ook wel na al dat shitweer.
    Helaas zag ik op het weerbericht weer een lagedrukgebied boven de Pyreneeën.
    Ondanks de lage druk, hou het glas hoog, de zeden laag en de spirit hoog.