Dag 54: Arre - Zariquiegui - Reisverslag uit Zariquiegui, Spanje van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu Dag 54: Arre - Zariquiegui - Reisverslag uit Zariquiegui, Spanje van Jan Jan Vincent Uit Budel - WaarBenJij.nu

Dag 54: Arre - Zariquiegui

Door: Vincent

Blijf op de hoogte en volg Jan Jan Vincent

24 Mei 2012 | Spanje, Zariquiegui

Een "rustdag" met veel nieuwe pelgrimvrienden.

Na de pelgrimsplechtigheid en een heel goed ontbijt op pad naar Pamplona, een prachtige stad met veel historie. Hier hebben we de tijd genomen om buiten de kathedraal ook de stad eens te verkennen.... Het voelde aan als een rustdag.
We hebben op deze mooie zonnige dag zelfs onze vlucht terug naar Brussel geboekt. Op maandag 25 juni gaan we terug! Dit geeft ons een gevoel van rust. Met nog ongeveer 700 km te gaan hebben we alle tijd om van Spanje te genieten.
We besloten om in de namiddag nog een aantal kilometers te lopen naar Zariquiegui. Een auberge (refuge) halverwege een bergetappe. We hebben hier geen spijt van gehad! Een hele goede auberge, maar ook nog eens met 17 leuke pelgrims vanuit 7 verschilende landen.
Een groep van 5 pelgrims uit Namen was wel heel bijzonder. Zij lopen om de stad Namen, op het pelgrimspad naar Santiago, bekendheid te geven. Wat ons betreft is dat nu al gelukt, wij zullen deze middag en avond niet snel vergeten. Pelgrimvrienden "for ever"!

• 24 Mei 2012 - 21:03

Marcel En Anja:

Beste Jan, Jan en buurman Vincent. Wij genieten dagelijks van jullie verslag. Ik ben er van overtuigd dat jullie nog veel zullen genieten van het prachtige Spaanse land, zeker nu het zonnetje ook nog zijn best doet. Het roept bij mij vele mooie herinneringen op van 2005. Vergeet nog even de dag van de terugvlucht maar geniet nu nog met volle teugen van hetgeen komen gaat. Veel plezier.

• 24 Mei 2012 - 21:07

André:

Ziet er geweldig uit. Ik hoop dat jullie dit soort weer houden en dat het zo mooi blijft tot de eindbestemming. En op tijd terug voor de finale. Kan niet beter. Ik neem aan dat jullie bij elk bezoek aan een kathedraal en bij elke deelname aan het ochtendgebed jullie je gericht hebben tot de Heer met een dwingend beroep op zijn invloed om Nederland in de finale te helpen.

• 25 Mei 2012 - 19:22

Gerrit:

Hallo mannen,

Jullie gaan als een trein. Volgens mij liggen jullie zelfs voor op het snelste schema. Groot gelijk om het er eens een dagje van te nemen.
    Zoals jullie weten is het dit weekend pinksteren en volgens de overlevering daalde met pinksteren de heilige geest neder ter aarde in de gedaante van vurige tongen.
    Nu heb ik het bijzondere voorrecht om dit weekend te gaan wandelen met vier dames Nel, Vronie, Ria en Els, en als die tongen ook zo vurig zijn als de overlevering ons doet geloven, dan staat mij nog wat te wachten. We gaan er in ieder geval een fijn weekend van maken waarbij jullie ongetwijfeld regelmatig over de tong zullen gaan.

Vamos en groetjes
    Gerrit

• 04 Juni 2012 - 21:34

Thérèse Et Jacques:

Bonsoir des pélerins de Namur rencontrés à Zariquiegui .

Il y a déjà une semaine que nous sommes de retour en Belgique . Nous avons vécu un chemin exceptionnel . Nous gardons un magnifique souvenir de l'apéro, du repas et de la soirée partagés avec vous .
    On est heureux de vous voir en pleine forme . C'est avec plaisir qu'on continuera de vous suivre .
    Buen camino .